DOOH - Allt du behöver veta om Digital Out-of-Home

Bilden föreställer en Digital Utomhusskärm på kvällen då det är mörkt ute. I skärmen så visas ett annonsbudskap från en av Dwise annonsörer.
Publicerat
Mar 15, 2023
Taggar:
Mediekanaler

DOOH - Digital Out-of-Home annonsering

Vi älskar digital utomhusannonsering eller DOOH som det förkortas (digital-out-of-home advertising) och i det här blogginlägget ska vi berätta varför. Men vi börjar med att definiera vad det är. 

Vad är DOOH?

Digital utomhusreklam innefattar alla de digitala skärmar du ser runt omkring dig på vägar och torg, i offentliga rum som till exempel tunnelbanans vänthallar och rulltrappor, centralstationer för tåg och spårvagnar samt köpcentrum och gallerior. 

Digitala skyltar och reklamytor

För dig som annonsör finns det många möjligheter med DOOH. Utöver det digitala formatet som fångar förbipasserandes uppmärksamhet kan vi styra ditt budskap på tidpunkt, geografi, väder och specifika händelser som till exempel evenemang av olika slag. Detta ger dig möjlighet att synas med din rörliga videoannons på strategiska platser där din målgrupp är aktiv. 

Tack vare att den programmatiska tekniken kan flera aktörer inom utomhusannonsering koppla upp sig mot köp- och säljsystemen inom branschen vilket medför att vi kan köpa skärmar inte bara i städer i Sverige, utan även i alla länder som är uppkopplade mot dessa system. Och de är inte få. Vi kan nå ut i hela Norden, majoriteten av de europeiska länderna och även i Asien, Afrika och USA. 

Vanliga termer inom DOOH

Det finns tre vanliga termer inom DOOH som är bra att ha koll på. Dessa är:

Spotlängd: Spotlängd avser den tid din reklam visas på de digitala skyltarna och reklamytorna. 

Format: DOOH erbjuder en mängd olika format för att passa din reklam. Oavsett om det är en kort video, en stillbild eller en kombination av båda, kan du skapa en engagerande och dynamisk kampanj som fångar intresset hos förbipasserande. Nyligen har även 3D-format lanserats vilket är otroligt effektfullt och som vi tycker kräver ett eget blogginlägg, så stay tuned. 

Share of Voice: Share of Voice refererar till andelen av den totala reklamtiden som din kampanj upptar i förhållande till andra annonsörer. Genom att öka din andel kan du säkerställa att ditt varumärke syns tydligt och sticker ut från konkurrenterna. När du köper DOOH programmatiskt köper du dock på impressions.

För dig som är intresserad av att köpa utomhusreklam på digitala skärmar, erbjuder vår tjänst en omfattande lösning som gör det möjligt att effektivt nå ut till din målgrupp på de mest strategiska platserna.

Hur köper jag digital out-of-home annonser?

Att köpa digitala utomhus-annonser har faktiskt aldrig varit enklare och dagens teknik möjliggör effektiva kampanjer sett till tid och kostnad, men också i dess pricksäkerhet. Genom att använda data och analys kan vi hjälpa dig att optimera din kampanj och maximera dess effektivitet.

Vad kostar DOOH?

Priset för digital out-of-home annonsering varierar beroende på olika faktorer som val av platser, kampanjens längd och omfattning samt konkurrensen på marknaden. Det bästa sättet att få en exakt prisuppskattning är att kontakta oss. 

Nu vet du varför vi älskar DOOH som marknadsföringskanal. 

Josefine Lopes Helgesson

Sales & Marketing Coordinator

Kontakta oss
Kontakta oss