Programmatiska Köp

Spara tid, huvudbry och pengar genom programmatisk annonsering

 • Alla publicister samlade på ett ställe
 • Skräddarsydd kampanjplan på 48 timmar
 • Samlad rapportering
Två manliga kollegor på Dwise som sitter och arbetar med programmatic på kontoret.
Bilden visar fyra mediekanaler samt en sladdkontakt. Detta visualiserar hur begreppet "Plug & Play" kan appliceras till till programmatisk annonsering.

Vad är programmatisk annonsering?

Programmatisk annonsering (också kallat för programmatic) är en avancerad automatiserad teknik för köp och försäljning av digitala annonser.

För dig som annonsör innebär det att medieköpsprocessen blir väldigt mycket mer smidig, effektiv och pricksäker. I stället för att du köper medieutrymme från flera olika mediesäljare - beroende på mediekanal - bokar du hela din kampanj via oss, oavsett hur många programmatiska mediekanaler det innebär. Vi brukar kalla det Programmatic Plug & Play.

Plug & Play till Nordens största publicister

TV4 Logo
Spotify logo
Schibsted logo
Pluto logo
Life of Svea logo
Ocean Outdoor Sverige Logo
Leeads logo
Egmont logo
Discovery+ logo
Clear Channel logo
Bonnier logo
Bauer Media Group Logo
Kontakta oss

Din nästa programmatiska kampanj i 4 steg

En linje med kurvor som har en transparent bakgrund för illustrationen: "Din kampanj i fyra steg" som visas på dwise.se.
1

Brief

Du beskriver vad du behöver hjälp med.

2

Kampanjplan

En skräddarsydd kampanjplan presenteras.

3

Kampanjstart

Vi optimerar dagligen din kampanj för bästa resultat.

4

Resultat

Ökad effekt av din marknadsföring genom en smidig process och färre arbetstimmar.

1

Brief

Du beskriver vad du behöver hjälp med.

2

Kampanjplan

En skräddarsydd kampanjplan presenteras.

3

Kampanjstart

Vi optimerar dagligen din kampanj för bästa resultat.

4

Resultat

Ökad effekt av din marknadsföring genom en smidig process och färre arbetstimmar.

Vad säger våra kunder om oss?

Smile Tandvård - Logotyp på en vit bakgrund.
Citationstecken i marinblå färg med transparent bakgrund.
”Dwise har utmanat oss i vår programmatiska strategi och fått oss att testa nya ”vägar”, både genom AI och display. Dwise är alltid ute efter att ligga steget före när det gäller marknadsföring och det uppskattar jag. Ett extra plus för den alltid snabba återkopplingen vid frågor och ett tillgängligt team.”
- Maria Bergerbrant, Marketing Manager
Smile Tandvård
Live It - Logotyp på en vit bakgrund.
Citationstecken i marinblå färg med transparent bakgrund.
”Som samarbetspartner och annonsör är det väldigt tacksamt, effektivt och utvecklande att arbeta med Dwise. Med deras spetskompetens och unika erbjudande på marknaden blev de ett självklart val för oss. Vi har speciellt uppskattat deras flexibla och breda variation i paketeringen av kanalval. Sen är de också ett riktigt roligt gäng att arbeta med!"
- Emelie Sundin, Marknadsavdelningen
Live It
Torvalla Bil - Logotyp på en vit bakgrund.
Citationstecken i marinblå färg med transparent bakgrund.
"Dwise har imponerat med sin förmåga att förstå våra behov och mål. Deras skräddarsydda strategier har ökat vår synlighet och nått vår målgrupp effektivt med deras djupa kunskap om programmatisk annonsering. Vad som verkligen skiljer Dwise från andra byråer är deras engagemang och tillgänglighet. De är lyhörda för feedback och anpassar strategier för att maximera resultat. Dwise har varit en ovärderlig partner inom digital marknadsföring, och jag rekommenderar dem varmt. Tack för ert fantastiska arbete, Dwise! Ser fram emot vårt fortsatta framgångsrika samarbete."
- Adam Emfeldt, Marknadschef
Torvalla Bil

Vilka är de största fördelarna med programmatisk annonsering?

Programmatisk annonsering har revolutionerat sättet vi köper och säljer digitala annonser.

Här är några av de största fördelarna:

 1. Effektivitet: Programmatisk annonsering automatiserar köp- och försäljningsprocessen, vilket gör den snabbare och mer kostnadseffektiv jämfört med traditionella metoder
 2. Riktad annonsering: Genom programmatiska köp kan vi rikta dina annonser till specifika målgrupper baserat på data som demografi, intressen, beteende och mer. Detta kan hjälpa dig att nå mer relevant publik och förbättra dina kampanjresultat
 3. Real-time optimering: Programmatisk annonsering låter oss följa och justera dina kampanjer i realtid baserat på prestandadata. Detta kan hjälpa oss att maximera din ROI och göra dina kampanjer mer effektiva
 4. Ökad räckvidd: Med vår programmatisk annonseringsbyrå får du tillgång till ett brett utbud av mediekanaler och plattformar, vilket ökar din potentiella räckvidd och annonsvisningar.
 5. Transparens: Med programmatisk annonsering kan vi se exakt var dina annonser visas och mäta resultatet. Detta ger oss mer kontroll och insyn i dina kampanjer
 6. Flexibilitet: Programmatisk annonsering är flexibel och skalbar. Vi kan enkelt justera dina kampanjer baserat på din budget, dina mål eller marknadsförändringar

Utforska möjligheterna inför din nästa kampanj

Skräddarsydd kampanjplan på 48h
20 års erfarenhet av medieplanering
Alla publicister på ett ställe

kontakta oss

Vilka mediekanaler erbjuder vi i våra programmatiska kampanjer?

Hos Dwise använder vi en rad olika mediekanaler för att maximera din räckvidd och engagemang. Här är vår medieselektering: 

 • Connected TV: Vi tar din reklam direkt till folks vardagsrum genom annonser på smarta TV-apparater och streamingtjänster. Det är ett fantastiskt sätt att nå en engagerad publik medan de tittar på sina favoritprogram
 • Digital Utomhusreklam: Vi förvandlar traditionell utomhusreklam till en dynamisk och riktad reklamkanal. Med digitala reklamskyltar kan vi visa dina annonser på strategiska platser för att fånga uppmärksamheten hos din målgrupp
 • Music & Podcast: Vi når ut till dina kunder när de lyssnar på sina favoritlåtar eller podcasts. Detta är en intim och engagerande kanal som kan skapa starka kopplingar mellan ditt varumärke och din publik 
 • Online Display: Vi placerar dina annonser på populära webbplatser och sociala medieplattformar för att nå ut till din målgrupp medan de surfar på internet. Detta är en effektiv kanal för att öka medvetenheten och driva trafik till din webbplats. Displayannonsering säkerställer att dina annonser syns i relevanta sammanhang, vilket ökar chansen att fånga potentiella kunders uppmärksamhet och engagera dem på ett meningsfullt sätt.
 • In-Game: Vi tar ditt varumärke in i den digitala spelvärlden. Genom att visa dina annonser i populära online-spel kan vi nå en ung, teknikintensiv publik som är svår att nå genom traditionella kanaler 

Med dessa kanaler kan vi skapa en skräddarsydd kampanj som når din målgrupp oavsett var de befinner sig.

Vilka är de vanligaste termerna inom programmatisk annonsering?

 • Real-Time Bidding (RTB):
  En online-auktion där annonsutrymme köps och säljs i realtid per annonsvisning. RTB innebär att annonsplatser auktioneras ut via tekniska plattformar till de annonsörer som konkurrerar om att visa sina annonser för den mest relevanta målgruppen.
 • Demand Side Platform (DSP):
  En teknisk plattform som används av annonsörer för att automatiskt köpa annonsutrymme från en mängd olika mediekällor. En DSP är utformad för att effektivisera och optimera annonseringsprocessen genom realtidsdata och avancerade algoritmer.
 • Supply Side Platform (SSP):
  En teknisk plattform som används av webbplatser och appar för att sälja sitt annonsutrymme till annonsörer. En SSP fungerar därför som en mellanhand mellan köpare och säljare.
 • Data Management Platform (DMP):
  En plattform som samlar, organiserar och analyserar stora mängder data för att hjälpa annonsörer att förstå och rikta in sig på sin publik. En DMP spelar en viktig roll i att samla in och kategorisera denna data för att ge annonsörer värdefull information till att skapa mer effektiva och relevanta marknadsföringsstrategier.
 • Ad Exchange (Annonsnätverk):
  En digital marknadsplats där DSP- och SSP- plattformar möts för att köpa och sälja annonsutrymme. Genom dessa nätverk möjliggörs automatisk auktionering av annonsplatser i realtid, vilket skapar en konkurrenskraftig miljö där annonsörer kan nå sin målgrupp på olika webbplatser och appar baserat på relevans och budgivning.


Det är dessa tekniska system som möjliggör för annonsören att genomföra annonsköp och för publicisten att sälja sina annonsplatser programmatiskt.

Välkommen att kontakta oss!
Skräddarsydd kampanjplan på 48h
20 års erfarenhet av medieplanering
Alla publicister på ett ställe
Tack, vi kontaktar dig inom kort
Oops! Något gick fel

Få ut din kampanj i fler medier

Du kan dra nytta av de tekniker och möjligheter som varje mediekanal har att erbjuda genom träffsäkra kampanjlösningar. Programmatiska möjligheter är det viktigaste verktyget för att uppnå detta.