Lokal marknadsföring - Nå ut med effektiv lokal annonsering

En bild på en barista som häller upp mjölk i en kopp med kaffe.
Publicerat
Aug 31, 2023
Taggar:
Mediekanaler
Programmatic

Vad är lokal marknadsföring?

Lokal marknadsföring handlar om att annonsörer marknadsför sig lokalt, alltså i det område de finns. Ett tydligt exempel skulle kunna vara ”Restaurangen på hörnet” som riktar sin reklam till just dem som bor i området och på så vis bygger ökad kännedomen om sitt varumärke. Även en lokal franchise är ett bra exempel på företag som använder sig av lokal marknadsföring.

Nå hela din lokala kundgrupp

Många mediekanaler erbjuder lokal annonsering. Samtliga mediekanaler som köps programmatiskt kan styras på lokal nivå, men du kan även nå ut lokalt med information via t.ex. Google Ads och genom sociala medier som Facebook.

Varför är lokal marknadsföring så effektivt?

Lokal marknadsföring upplevs ofta som mer personlig och relevant eftersom det som marknadsförs faktiskt finns där målgruppen också finns. Detta är något som annonsören kan utnyttja och när det görs bra kan det stärka relationen mellan företaget och målgruppen.

Personalisering för lokal marknadsföring

Inom marknadsföring är personalisering nyckeln till att skapa nära och meningsfull kommunikation med din målgrupp. Istället för att använda en generell strategi, skräddarsyr personalisering din marknadsföring för att passa individuella kunders preferenser, beteenden och behov. Genom att leverera relevant innehåll och erbjudanden på rätt plats och tidpunkt kan du öka engagemang, lojalitet och konverteringar.

Personalisering handlar om att visa att du förstår och bryr dig om varje kund, vilket skapar starkare varumärkeskopplingar och ökar chanserna att lyckas inom en alltmer konkurrensutsatt marknad.

Varför Dwise för lokal marknadsföring?

Programmatisk annonsering är ett oerhört effektivt sätt att köpa media när du vill nå ut lokalt. Detta eftersom samtliga programmatiska mediekanaler kan geostyras ner på väldigt lokal nivå. Genom oss kan du nå ut lokalt i mediekanaler som digitala utomhusskärmar, podcast & online radio, Connected TV, online display med mera.  

Vi har lång erfarenhet av digital marknadsföring inom både B2B och B2C och gedigen kunskap om hela marknadsföringsprocessen: allt från strategier och marknadsplan, val av mediekanaler, uppföljning och rapportering. Vi har även kunskap för att säkerställa att du når dina mål oavsett dessa är ökad räckvidd och varumärkeskännedom, att engagera din målgrupp eller konvertera till försäljning.

Josefine Lopes Helgesson

Sales & Marketing Coordinator

Kontakta oss
Kontakta oss